News

Απολογισμός του παιχνιδιού «Θησαυρός στα Τζουμέρκα»

Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να ανακαλύψουν τον καλά κρυμμένο «Θησαυρό στα Τζουμέρκα», το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016. Η έναρξη δόθηκε από τον Άγιο Γεώργιο Συρράκου, όπου φαίνεται πανοραμικά όλη η περιοχή που εκτυλίχθηκε το παιχνίδι. Με ενθουσιασμό και όρεξη για περιπέτεια οι επτά ομάδες, που συμμετείχαν στο παιχνίδι, διεκδίκησαν το χρηματικό έπαθλο, το οποίο τελικά μοιράστηκε στις τρεις πιο γρήγορες ομάδες.

Το παιχνίδι, το οποίο διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου & χαράδρας Αράχθου, σε συνεργασία με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, διήρκησε  σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Στόχος των παικτών ήταν να τοποθετήσουν επεισόδια από τρεις ιστορίες στα σημεία που αυτά διαδραματίζονται. Στα σημεία αυτά, που επί το πλείστον ήταν στοιχεία του πολιτιστικού περιβάλλοντος, όπως εκκλησίες, μοναστήρια, μονοπάτια, γεφύρια, βρύσες κλπ., η κάθε ομάδα έπρεπε να διαθέτει ικανότητα για παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, ταχύτητα και σωστό συνδυασμό του σημείου με την πληροφορία που δινόταν στους παίκτες, μέσω της εφαρμογής του παιχνιδιού στο κινητό τους.

Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των 40 και πλέον παικτών και ειδικά των παιδιών, παρέμειναν αμείωτα καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του παιχνιδιού, με τελικό αποκορύφωμα την ανακοίνωση των νικητών μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Απονομή Επάθλων «Θησαυρός στα Τζουμέρκα»

Απονομή Επάθλων «Θησαυρός στα Τζουμέρκα»

Συμμετέχοντες «Θησαυρός στα Τζουμέρκα»

Συμμετέχοντες «Θησαυρός στα Τζουμέρκα»

Το φετινό καλοκαίρι έγινε η αρχή γι’ αυτό το παιχνίδι, το οποίο ευελπιστούμε να συνεχίσει να διοργανώνεται και τα επόμενα χρόνια, ώστε να είναι η  αφορμή για επίσκεψη στα, ανεξερεύνητα από πολλούς, πανέμορφα Τζουμέρκα. Σαν πρώτη χρονιά δεν έλειψαν κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε, ως Φορέας Διαχείρισης, να τα ξεπεράσουμε στο μέλλον. Η κοιλάδα του Καλαρρύτικου με όλα τα χωριά που την αγκαλιάζουν Πράμαντα, Κτιστάδες, Άγναντα, Ραφταναίοι, Αμπελοχώρι, Χουλιαράδες, Βαπτιστή, Μιχαλίτσι, Παλαιοχώρι Συρράκου, Προσήλιο, Συρράκο, Καλαρρύτες, Κηπίνα, Ματσούκι, Χριστοί, Μελισσουργοί, Τσόπελα θα αποτελεί και του χρόνου την ευρύτερη περιοχή που θα διοργανωθεί το παιχνίδι σε συνεργασία με τους δυο Δήμους πλέον Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, γιατί το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων είναι μία ενιαία περιοχή. Σκοπός είναι σε πέντε χρόνια από σήμερα να γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου μία γιορτή-παιχνίδι θησαυρού, με προσέλευση πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και να προβληθεί πολλαπλάσια η περιοχή.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στο παιχνίδι, καθώς και σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του.

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.