News

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων – Πιστοποιημένος Βιώσιμος Προορισμός

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016, σε τελετή απονομής που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βραβεύτηκε το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου ως Βιώσιμος Προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών. Εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης, το βραβείο παρέλαβαν η κ. Καλλιόπη Καραμάνη, Γραμματέας του Δ.Σ. και η κ. Χαρίκλεια Μπίσα, Βιολόγος MSc και συντονίστρια του Φορέα.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει το βραβείο με τίτλο «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Βιώσιμο Τουρισμό» 157 προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη,  με το Εθνικό Πάρκο  Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου να αποτελεί την πρώτη προστατευόμενη περιοχή σε εθνικό επίπεδο, που έλαβε την εν λόγω διάκριση.

Η επίτευξη του σημαντικού αυτού γεγονότος, είναι αποτέλεσμα της ενεργής συμμετοχής και άριστης συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης με τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, φορέων και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης (α’ και β’ βαθμού) με σκοπό την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής, τη βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

Θεωρούμε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να θαυμάσει όλος ο κόσμος αυτή τη μοναδική βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει όλη η περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο. Επίσης, ευελπιστούμε να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς να στηρίξουν, τα επόμενα χρόνια, ενεργά με προτάσεις και έργα, αυτή την προσπάθεια που μόλις τώρα τέθηκε σε εφαρμογή.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου που στάθηκε αρωγός μας στην επίτευξη αυτής της διάκρισης και ειδικότερα όλους όσους υπηρεσιακούς παράγοντες συνέβαλαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

vraveusi_ethnikou_parkou_3_omadikh_foto

Το πλήρες Δελτίο Τύπου εδώ.

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.