News

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών – Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, για 3η συνεχή χρονιά, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των Π.Ε. Άρτας και Ιωαννίνων από εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, ενημερώθηκαν για την οικολογική αξία της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, την οριοθέτηση και τις ζώνες προστασίας του, τις επιτρεπόμενες ανθρώπινες δραστηριότητες και «γνώρισαν» ορισμένα από τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν στην περιοχή, με εκτενή αναφορά και προβολή της ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου από τον εξωτερικό συνεργάτη του Φορέα, τον ορνιθολόγο κ. Νίκο Μπούκα. Επιπρόσθετα, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μάσκες και να παίξουν παιχνίδια με θέμα τα πουλιά.

Οι επισκέψεις στις σχολικές μονάδες, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Δ/νση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και τις Δ/νσεις Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη του Φορέα, κ. Λεμονιά Γεροδήμου ενημέρωσε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Παναγιάς Διασέλλου, Πέτα και Κορφοβουνίου, καθώς και του γυμνασίου Πέτα της Π.Ε. Άρτας, η εργαζόμενη του Φορέα κ. Παρασκευή Χαρίση τους μαθητές του γυμνασίου Βουργαρελίου, η εργαζόμενη του Φορέα κ. Κωνσταντίνα Χούμη τους μαθητές  του γυμνάσιου-λυκείου Αγνάντων και η εργαζόμενη του Φορέα κ. Χαρίκλεια Μπίσα τους μαθητές του γυμνασίου Μπιζανίου της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών ανέρχεται περίπου στους 320, ενώ των συνοδών εκπαιδευτικών στους 38.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ίδιας εβδομάδας ο Φορέας Διαχείρισης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΠΕ Αράχθου Άρτας για παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου και των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης στην επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Περιβάλλοντας την Εκπαίδευση», την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την εργαζόμενη του Φορέα κ. Βασιλική Καλτσούνη.

Στόχος του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί η διαρκής ενημέρωση της σχολικής κοινότητας, ώστε να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι μαθητές το Εθνικό Πάρκο και τη σπουδαιότητά του.

Συνημμένο : 20151021_dt_peribantologikh_ebdomada.pdf

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.