News

Έκθεση Φωτογραφίας «Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας» στην Άγναντα

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13 Αυγούστου 2016) η έκθεση φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου με τίτλο «Άραχθος – Τζουμέρκα: Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας» στο Κέντρο Πληροφόρησης Αγνάντων.

Η εν λόγω έκθεση φωτογραφίας, η οποία λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στις πόλεις που φιλοξενήθηκε (Ιωάννινα, Άρτα, Τρίκαλα και Αθήνα) συνεχίζει το ταξίδι της στην Άγναντα και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, ώρες 10.00-13.00 και 18.00 -21.00. Η είσοδος όπως πάντα είναι ελεύθερη.

Φέτος, η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Άρτας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο μέσα από τα πενήντα έργα των δεκαεννέα φωτογράφων (επαγγελματιών & ερασιτεχνών) που περιηγήθηκαν σε αυτό και απαθανάτισαν στο φωτογραφικό φακό τους το εκπληκτικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον αυτής της προστατευόμενης περιοχής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σε σημεία από την ομιλία της ανέφερε ότι: «έχει μεγάλη σημασία που η έκθεση ταξίδεψε πέρα από τον τόπο της… Αυτή η έκθεση όσο πιο πολύ ταξιδέψει τόσο πιο πολύ θα ταξιδέψει η εικόνα των Τζουμέρκων με στόχο να αναδειχθεί όχι μόνο η φυσική ομορφιά του τόπου αλλά και οι δυνατότητες αυτής της περιοχής. Δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ανάπτυξη ήπια όμως σαν αυτή που ταιριάζει στα Τζουμέρκα…»

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Φ.Δ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας κος Δημήτριος Βαρέλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. του Φ.Δ. κου Χρ. Χασάνη και τόνισε ότι η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Εθνικού Πάρκου αποτελεί κύριο μέλημα του Φορέα.

Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η κα Κέλλυ Καραμάνη, Γραμματέας του Δ.Σ. του Φ.Δ. και Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κος Αθαν. Μπαζούκας, μέλος του Δ.Σ. του Φ.Δ., ο κος Δημήτρης Βουρλίτσης, μέλος του Δ.Σ. του Φ.Δ. και Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, κος Ιωάννης Σεντελές, ο κος Φώτης Χαχούλης, Δημοτικός Σύμβουλος και αναπληρωματικός μέλος του Δ.Σ. του Φ.Δ., η κα Λαμπρινή Στάμου, Πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Τ., ο κος Δημήτρης Μήτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου και εκπρόσωποι αρχών, φορέων, υπηρεσιακά στελέχη του Φ.Δ. καθώς και πλήθος κόσμου.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια μας αυτή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.