News

Δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, για 4η συνεχή χρονιά συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και στην Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (2η εβδομάδα Οκτωβρίου) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας με δράσεις ευαισθητοποίησης σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης που επισκέφτηκε τα σχολεία, ενημέρωσε τους μαθητές και τους δασκάλους τους, για την οικολογική αξία της προστατευόμενης περιοχής, τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες ανά ζώνη προστασίας, καθώς και για ορισμένα από τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν στο Εθνικό Πάρκο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση για τα είδη της  ορνιθοπανίδας που συναντώνται στο Εθνικό Πάρκο και στο φθινοπωρινό ταξίδι των μεταναστευτικών ειδών προς τους τόπους διαχείμασης, με προβολή σχετικής παρουσίασης και με κατασκευή διαφόρων χειροτεχνιών από τα παιδιά.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις στα σχολεία, έλαβαν χώρα καθ’ όλη την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, από τις 10 έως 14 Οκτώβρη, επισκεφτήκαμε επτά (7) σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και πιο συγκεκριμένα, τα 2ο, 5ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Άρτας και τα περιφερειακά Δημοτικά σχολεία Κομποτίου, Νεοχωρίου, Γραμμενίτσας και Ροδαυγής.  Επίσης, μαθητές και δάσκαλοι του παραρτήματος του Δημοτικού Σχολείου Ράμιας, στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Έκθεση φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης που λειτουργεί στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Αγνάντων.

Διαρκής στόχος και προτεραιότητα του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές να γνωρίσουν το Εθνικό Πάρκο και τη σπουδαιότητά του. Τα τελευταία τέσσερα έτη, που ο Φορέας συμμετέχει στις δράσεις της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πάρκο και συμμετείχαν μαζί μας στη γιορτή των πουλιών, περίπου 1100 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και Άρτας.

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.