News

Τρείς Φορείς Διαχείρισης της Ηπείρου γιόρτασαν ΜΑΖΙ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου, στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, η κοινή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Φορέων Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών και την γνωριμία τους, μέσα από το παιχνίδι, με τα σημαντικά στοιχεία βιοποικιλότητας των τριών προστατευόμενων περιοχών.

Από νωρίς το πρωί οι μικροί επισκέπτες με ιδιαίτερο κέφι, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν με πηλό είδη όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος, ο ασπροπάρης, ο βάτραχος, οι πεταλούδες, τα ψάρια, οι χελώνες, ενώ πήραν μέρος σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου και είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο και κιάλια τα πτηνά της λίμνης Παμβώτιδας. Η εκδήλωση έκλεισε με το θεατρικό «Τα τρία μικρά λυκάκια» του Ε. Τριβιζά.

Οι Φορείς Διαχείρισης ευχαριστούν τους χορηγούς της εκδήλωσης, νερό «Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε.», «Tasty», τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου «Έκφραση», καθώς και την FIFTH ELEMENT για την υποστήριξη της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούν θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχονται την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.