News

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι δράσεις ευαισθητοποίησης που υλοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στο πλαίσιο εορτασμού για την «Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών», που διοργανώνεται και συντονίζεται πανελλαδικά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Οι δράσεις έλαβαν χώρα από 09 έως 13 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 200 περίπου μαθητών και δασκάλων των σχολείων Αγίου Δημητρίου Πέτα, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Σπυρίδωνα, Καμπής, Αμμοτόπου, Ράμιας και Κυψέλης. Οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά προβολή για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους, καθώς και για την ανάγκη προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται, αλλά και των χώρων όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού τους. Τέλος, με τη βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, οι μαθητές έφτιαξαν χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας για την αγαστή συνεργασία που είχαμε και φέτος, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017

Δημοτικό Σχολείο Αμμότοπου

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.